Stel je eens voor:
Je werkt keihard in de volle zon op het land van 6.00uur s’ochtends tot 20.00uur s’avonds. Dag in, Dag uit. 7 dagen per week. Dat resulteert in een heerlijk product, dat overal ter wereld gewild en gewaardeerd wordt. Vanwege het gebrek aan mogelijkheden is de verkoop aan de koffie cooperatie jouw enige optie. Helaas verdien jij minimaal, en soms zelfs minder dan de kosten voor het verbouwen van een kilo koffie. Hierdoor moet jij als koffieboer kiezen of je vandaag een warme maaltijd eet of morgen. Ondanks al het harde werk en inspanning verdienen de meeste koffieboeren niet voldoende om rond te komen en te voorzien in de primaire basisbehoeften. Dat is de hedendaagse realiteit.
Kortom: Tijd voor verandering. Het is niet alleen nodig, maar ook mogelijk. Wij zijn koffieboeren in Colombia. Wij met onze partners beheren de gehele keten van finca tot deurmat. De opbrengsten komen terecht bij degene die het meest verdienen. Daarnaast investeren wij €1,- per verkochte kilo koffiebonen in de koffie gemeenschap om onze missie te realiseren:  De wereld een beetje mooier maken.

 

De koffie goeroe Zulma Giraldo Orozco (3e generatie) van Finca de San Antonio

Eerlijk koffie van top kwaliteit

De koffie van San Antonio Koffie is een 100% eerlijke koffie die de wereld een beetje mooier maakt. Onze koffie heeft altijd een cuppingscore van meer dan 85punten en een kwaliteitscore van TripleA. In Nederland zijn met name UTZ en Rainforrest bekend, als keurmerk. Het TripleA keurmerk richt zeer veel meer op de kwaliteit, aantal defecten in koffie en de uniformiteit van de oogst. Koffie met keurmerk TripleA biedt koffieboeren zoals ons een hogere eerlijkere prijs. 

Leefbaar inkomen

De meeste koffieboeren verdienen te weinig om van te kunnen leven. Voor ons en onze medeboeren realiseren wij een betere koffieprijs en een leefbaar inkomen. Het beheren van de gehele keten zorgt ervoor dat de marges op de juiste plek komen.

Bestrijden armoede & hongersnood  

Van boer tot plukkers in de koffie gemeenschap leven vaak van het minimale. Momenteel is een dagelijkse maaltijd een luxe. Wij delen voedspakketten voor een week uit om hongersnood te voorkomen. Na keihard werken is een dagelijkse maaltijd dat men minimaal verdient.

Educatie

Educatie is enorm belangrijk om de volgende generatie betere perspectieven te bieden. Wij delen schoopakketten uit aan basisscholen om het onderwijs te helpen. Schoolmateriaal bestaat uit schriften, pennen, potlooden etc. De pakketten zijn voldoende voor kinderen om 1 jaar naar school te kunnen.

Bestrijden kinderarbeid

Een schooluniform is een dure aankoop, maar wel verplicht. Voor vele ouders zijn schooluniformen een te grote uitgave. Kinderen worden gedwongen om op koffieplantages te werken ipv naar school. WIj delen schooluniformen uit om zoveel mogelijk kinderen naar school kunnen. Eductaie is de beste kans op een betere toekomst.

In 2020 – 2021 willen wij  1.000 kinderen de mogelijkheid bieden om naar school te kunnen.
Gezinnen leven van het minimale. Ouders kunnen niet voorzien in de primaire basisbehoeftes als onderdak, voedsel. In Colombia zijn school uniformen verplicht, maar een relatief dure investering voor ouders. Door het gebrek aan geld voor het verplichte schooluniform en een schoolpakket worden kinderen gedwongen om op jonge leeftijd op koffieplantages te werken. Duizenden kinderen werken op koffie plantages, omdat zij niet naar school kunnen. Voor de nieuwe generatie is educatie de enige kans op een betere toekomst. Een toekomst met mogelijkheden om aan armoede te ontsnappen.

De wereld een beetje mooier maken, start met een kopje koffie!

De wereld een beetje mooier maken is noodzakelijk, maar ook mogelijk. Onze impact doelen realiseert San Antonio Koffie door de koffie gemeenschap mee te delen in de opbrengsten.

  • Per verkochte kilo specialty koffie investeren wij € 1.00 in de koffie gemeenschap
  • Per actieve zakelijke klant investeren wij € 100,- per jaar
  • Sponsoring door bedrijven. Claim en steun projecten als invulling van MVO beleid.

 

Enkele voorbeelden van onze impact.